miercuri, 28 ianuarie 2009

Duras si Bordeaux (ziua 5)






Mic dejun - Castelul Duras - vizita Bordeaux
De dimineata se viziteaza Castelul Duras, sec 12, rezidenta a unei ramuri vechi a familiei Grimaldi printi de Monaco in zilele noastre, apoi scurta pauza de cafea in Duras.
Plecare spre Bordeaux (aprox.2 ore) In Bordeaux se viziteaza Catedrala Catolica Saint-André de Bordeaux, care este si scaunul arhiepiscopului de Bordeaux-Bazas. Cladirea este monument national al Frantei si a fost consacrata de catre Papa Urban al II-lea in 1096. Actualul monument este dateaza din secolele XIV-XV, doar Poarta Regala este de la inceputul secolului XIII. In Bordeaux se mai viziteaza Biserica Sainte-Croix , abatie ridicata in secolul 7 si distrusa de sarazini, reconstruita sub Carolingieni, distrusa iar de normanzi in sec 9, reconstruita in secolele urmatoare de mai multe ori, abatia pastreaza astazi stilul Romanesque. Se viziteaza (pe dinafara) Piata Bursei, Grand Théâtre.
Timp liber in Bordeaux
Sugestii: Basilica of Saint-Seurin, cea mai veche biserica din Bordeaux, sec 6, contine cripte ale familiei Merovingiane, Palais Gallien si plimbare pe strada principala ,,Rue Sainte-Catherine’’ , principala artera comerciala pietona a orasului, plina de restaurante, baruri, si magazine.
Cazare in Saint Pierre Sur Dropt , rezidenta "Aux Bardeche" : http://www.torcon.eu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu