miercuri, 28 ianuarie 2009

St Emillion, Castillon la Bataille, Bergerac (ziua 7)






Mic dejun - St Emillion, Castillon la Bataille, Bergerac
Plecare spre orasul medieval St Emilion, patrimonial UNESCO din 1999, cu urme din timpuri preistorice, fascinante biserici si ruine in stil romanesc/provensal, intinse de-a lungul strazilor inguste si abrupte. Romanii au plantat aici vii in secolul II AD, in asezarea care avea sa devina St Emillion. In secolul IV poetul latin Decimius Magnus Ausonius (ca.310 - 395) nascut in Burdigala (Bordeaux), lauda fructele si vinul bogat al regiunii. Orasul si-a luat numele de la un monac, Emilion, un confesor calator care s-a stabilit intr-o locuinta izolata/sihastrie sapata in roca, in secolul 8 AD. Monacii care l-au urmat au inceput productia si comertul cu vin in zona.
Vizita cu ghid local in biserica subterana. Timp liber in St Emillion
Sufestii: repaos la o cafea, o degustare de vinuri, cumparaturi, dar si pentru a incerca dulcele favorit al regiunii "CANEL" sau celebrul foix gras, pateu de gasca. Orasul, ca si toata regiunea, este cunoscut pentru vinurile sale si pentru pateul de gasca sau foix gras.
Plecare spre Bergerac cu oprire in Castillon la Bataille pentru a lua masa de pranz.
Castillon a fost locul ultimei batalii a razboiului de 100 de ani, ‘’Batalia de la Castillon’’. In memoria bataliei, in 1953 orasul si-a schimbat denumirea din Castillon-sur-Dordogne in Castillon-la-Bataille. Plecare spre Bergerac unde se viziteaza piata centrala Pélissière si statuia Cyrano de Bergerac, simbolul orasului.
Timp liber pentru o plimbare in orasul medieval. Cina in Bergerac.
Cazare in Saint Pierre Sur Dropt, rezidenta "Aux Bardeche" : http://www.torcon.eu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu