miercuri, 28 ianuarie 2009

Cidadelle de Blaye, Cognac si Jarnac (ziua 10)






Mic dejun - se viziteaza Cidadelle de Blaye, Cognac si Jarnac.
Prima vizita de astazi, citadela Blaye, Monument inscris pe lista Patrimoniului UNESCO. Marcata de istoria Frantei, de personaje ilustre, citadela Blaye va invita sa descoperiti panorama magnifica asupra celui mai vast estuar din Europa, Gironde. In Blaye se viziteaza Porte Royale, Porte Dauphine, Turnul ceasului.
Timp liber pentru o cafea in cetatea medievala (care este locuita) - continuarea drumului in regiunea cognacului, Jarnac si Cognac.
Jarnac este patria cognacului facut de Courvoisier, care-i poarta numele, castigator al multor premii internationale. Reputatia Courvoisier ca cel mai fin cogniac, a fost intarita de Napoleon al III-lea care a acordat cognacului Courvoisier titlul de "Furnizor Oficial al Curtii Imperiale" in 1869. Acest certificat este acum expus la muzeu Courvoisier din Jarnac. In 1811 Napoleon a vizitat depozitele de cognac din Bercy si a fost gazduit de Emmanuel Courvoisier. Legenda spune ca Napoleon I ar fi luat mai multi barili de cognac cu el in insula Sfanta Elena, o tratatie foarte apreciata de catre ofiterii englezi de la bordul navei, care au numit bautura "Cognacul lui Napoleon". In Jarnac se viziteaza muzeu Courvoisier si o distilarie veche, pentru a vedea procesul de obtinere a coniacului de calitate, bazat pe traditie si pentru o degustare de cognac. Plecare spre Cognac, un oras medieval care poarta numele regiunii, atractiv prin strazile sale pietruite si inguste, prin elegantele fatade renascentiste. Aici este locul legendarei bauturi care a fost creata inca din secolul 17. Aerul respirat in localitate este permanent parfumat de vaporii de spirt evaporati din barilii de stejar depozitati in oras, aroma care se refera la "darul ingerilor". Firme faimoase in lume precum Camus, Hennessy, Niartell, Otard, Prince Hubert de Polignac, Rémy-Martin, Courvoisier, and Renault – Bisquit, isi au sediul aici. Fiecare distilarie isi are propriul sau secret si proces unic de amestec al diferitelor arome.
Pranzul in Cognac.
Cazare in Saint Pierre Sur Dropt , rezidenta "Aux Bardeche" : http://www.torcon.eu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu